De visie van atelier albert

 

eigenZINNIG

Architect Albert Sesink is altijd op zoek naar de “eigen” zin van de (ver)bouwopdracht. Deze ligt  vaak onder de praktische wensen verscholen. Hij vertaalt niet alleen de wensen en verlangens, maar neemt ook, in samenspraak, de levensvisie mee in zijn ontwerpen.

Daardoor komt hij zo bij vormgeving uit, die precies past bij de opdrachtgevers. Hierdoor kunnen zij zich optimaal thuis gaan voelen in hun nieuwe woon- of werkomgeving.

In zijn vormgeving werkt hij vaak met specifieke tegenstellingen, zoals:
Binnen-buiten / open-dicht / hoog-laag / licht-donker / rond-vierkant / schuin-recht. Een goede afstemming hiervan geeft zowel harmonie als een bepaalde spanning in het ontwerp.

Daarnaast is hij ervan overtuigd dat de sfeer van de ruimten met de daarin staande meubels en voorwerpen een wisselwerking hebben met het welzijn van de gebruikers. Het ontwerp dient in balans te zijn, in harmonie met zichzelf, met de bewoners / gebruikers en met de omgeving.

EIGENtijds
Uit respect voor de natuur en omdat dit de sfeer en de uitstraling van een gebouw ten goede komt, bouwt Albert zoveel mogelijk met eerlijke en natuurlijke materialen. Hierbij heeft hij veel aandacht voor duurzame energiezuinige bouwmethoden.

Ook een karaktervol bestaand huis of gebouw verdient respect. Daarom zal hij bij een ontwerp (voor nieuw- of verbouw) de verbinding tussen oud & nieuw op een zodanig wijze willen realiseren dat zowel het ‘oude’ als het ‘nieuwe’ er beter van worden.

“Er zouden evenveel typen huizen als typen mensen moeten zijn, en met evenveel variatie als mensen. Een mens die individualiteit bezit – en wie heeft dat niet? – heeft het recht die in zijn eigen omgeving tot uitdrukking te brengen”.

Frank Lloyd Wright 1894

 

Website door: Icetex Ecommerce